Charles owen HVP Mensport

Charles Owen

Charles Owen, wereldberoemd omdat hij de lat hoger legt op het gebied van veiligheid, is een toonaangevende Britse fabrikant van rijhelmen met een geschiedenis die meer dan 110 jaar teruggaat.

Toen Charles Owen het bedrijf zelf oprichtte in 1911, was zijn missie om producten te maken ‘voor een veiligere wereld’.

Het bedrijf is vier generaties lang in dezelfde familie gebleven, tegenwoordig onder leiding van de achterkleinzoon van oprichter Charles Owen.

Previous
Next

De begintijd draaide om het vervaardigen van militaire helmen voor het Britse leger. Het bedrijf stapte 17 jaar later over op de hippische markt met racehelmen voor jockeys en vestigde zich al snel als de gouden standaard voor veiligheid.

Charles Owen was betrokken bij het creëren van de allereerste veiligheidsnorm voor ruitersporthelmen en in 1983 creëerde het bedrijf de eerste rijhelm met dubbele standaard als antwoord op de vraag van de Pony Club naar veiligere rijkleding.

Een jaar later kende Hare Majesteit Koningin Elizabeth II Charles Owen de Royal Warrant toe als leverancier van beschermende hoofddeksels aan de Royal Mews in Buckingham Palace.

Vanaf het eerste patent dat in 1924 werd verleend om de ventilatie en pasvorm te verbeteren via het Microfit-systeem dat tegenwoordig in alle Charles Owen-helmen wordt aangetroffen, heeft het bedrijf altijd prioriteit gegeven aan een correcte en comfortabele pasvorm.

Tegenwoordig is de bedrijfsnaam diep geworteld in de wereldwijde paardensportindustrie als een vertrouwd merk dat bekend staat om veiligheid, kwaliteit en prestigieuze mode.

Bekijk de artikelen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.